Det kan blive svært at fokusere på, hvad tandlægen siger

18 juli 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du er bestemt ikke den type, som der har tandlægeskræk: For dig handler det egentlig mere om at få det overstået, fordi der er så mange andre ting, som der er sjovere at lave end at være hos tandlægen.

Dog er du skam glad for din tandlæge, for du føler aldrig, at du betaler for noget, som du ikke havde brug for, og du får altid den rette vejledning – når du vel at mærke kan høre den.

Det kommer vi tilbage til.

Faktisk er det mest lommesmerten, som der generer dig, men det skal jo gøres, og du er glad for, at du prioriterer det at tage til tandlægen, så det prøver du også at fortælle andre, at de skal huske – også selvom der skal lægges penge til side.

Du har heller ikke de store problemer med tænderne og aldrig brugt bøjle, så du kommer hverken for tit eller for lidt hus din tandlæge.

tandlæge

Hvad sagde tandlægen denne gang?

Du smiler lidt for dig selv over, at din tandlæge stadig forsøger at føre en dialog, når du ligger med munden åbne, for du kan kun kommunikere med øjnene og eventuelt sige nogle lyde – som der ikke giver meget mening.

Men det er dog irriterende, når tandlægen så siger til dig, at nu kommer der noget vigtig information, eller du bare kan fornemme, at nu er det en god idé at høre efter, og så kommer der et larmende apparat i brug.

Det sker jo lige ved siden af dine øre, så det kan være svært at høre, hvad der bliver sagt, og bagefter er man en del groggy, så det kan være svært at fokusere på, hvad man får at vide.

Derfor kan det være en god idé, at man lige beder tandlægen om at gentage den information, man lige fik, bare så man er helt sikker på, at man hørte rigtigt.