Få sat de straps ordentligt fast

28 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Der er flere ting, som man skal huske at have styr på, når man styrketræner.

Lad os bare sige, at vi har at gøre med den klassiske disciplin, at man skal løfte en vægtstang med vægte på.

Så skal man huske at bøje i kroppen korrekt, hvis man bøjer sig ned for at løfte den, holde den oppe og sænke den igen; dette kræver også det rette underlag.

Ligger man på en bæk, mens man gør det, så skal man helst have en person til at støtte en, hvis man nu mister grebet, eller man skal have skiftet vægtene på stangen, uden man behøver fjerne sig.

Men netop sådan noget med at have et godt greb kan man opnå ved at have fæstnet nogle straps til ens hænder og videre til stangen, så man kan holde perfekt fast dér, hvor man vælger at placere ens hænder.

De straps skal sidde helt korrekt på hænderne

Det er jo smart, at man kan sætte de straps lige dér på stangen, hvor man gerne vil løfte, fordi man foretrækker at gøre det her, eller det er dér, hvor der er lavet greb til, at man skal gøre det.

Så får man bedre komfort ved at holde, når man samtidig bruger sådan nogle straps til hjælp, og du ser næsten ingen professionelle styrketrænere i den retning, som der ikke benytter sig af nogle straps.

Man skal bare sørge for, at de sidder godt nok fast, så man netop kan mærke, at de er med til at gøre en mærkbar forskel på den positive front, når man er ved at løfte.

Det kan kræve, at man lige prøver sig frem fra gang til gang, men der går som regel ikke længe, før man har fundet ud af, hvordan man fæstner de straps bedst muligt.

Derfor er der da også dem, der har deres favoritstraps.