Gode idéer til valg af hjørnesofa
27. juni 2018 By Alberte Christiansen Off

Gode idéer til valg af hjørnesofa

Der er forskellige ting, som er gode at tage til overvejelse, når man er på udkig efter en hjørnesofa. En hjørnesofa er nemlig et møbel, der kommer til at få en central rolle i hjemmet, og dette skyldes først og fremmest, at rigtig meget af tiden hjemme tilbringes med afslapning i sofaen. Det er her, at man hygger med vennerne og veninderne på hverdagsaftener og i weekender, og her man slapper af med fødderne oppe efter en lang dag på arbejdet. En hjørnesofa er derfor centrum for meget af samværet i hjemmet, og det er derfor vigtigt at vælge den helt rigtige slags. 

Størrelsen på hjørnesofaen

En af de ting, der er vigtige at gennemtænke er størrelsen på hjørnesofaen. Hvis rummet er lille, er det selvfølgelig bekvemt med en hjørnesofa, der ikke tager alt pladsen. Men hvis pladsen ikke er et problem, kan det være lækkert at anskaffe sig en hjørnesofa, der har god plads til gæster, afslapning og hygge. Det er praktisk, hvis hjørnesofaen også kan bruges til overnattende gæster. Der findes hjørnesofaer, der er specielt designet til netop dette. Du kan se forskellige modeller på https://zonexlnt.dk/shop/hjoernesofa-51c1.html.

Betræk og farve

En anden ting, der skal overvejes, er betrækket på sofaen. Det er forskelligt fra hjem til hjem, hvor høj en slidstyrke, der er behov for. Hvis man har små børn i hjemmet, kan det være en god idé at finde en type betræk, der er let at rengøre. Hvis hjørnesofaen benyttes et offentligt sted, så skal slidstyrken være højere end ved privat brug. Overvej også farven nøje. Hvis rummet er lille, kan en mørk sofa formindske rummet yderligere – hvorimod en lysere model kan give følelsen af mere rummelighed. Det er vigtigt at overveje, at en hjørnesofa er et møbel, der gerne skulle kunne holde i mange år – gå derfor efter noget tidsløst og simpelt fremfor tidens trends.