Hvad er Shungit?

18 maj 2020 Astrid Pedersen

Shungit er en sten som tilhører den kategori der benævnes de ikke krystallinske mineraloider. En Shungit er sort og skinnende, og består af mere end 98 vægtprocent kulstof hvilket forklarer den flotte sorte kulør.

Første gang Shungit blev udvundet var fra et stenbrud nær landsbyen Shunga, som er beliggende i den russiske provins Karelia, hvorfra stenen har fået sit navn. Hidtil er Shungit mestendels fundet i Rusland, med de største forekomster af den smukke, sorte sten i Lake Onega-området i Karelia i Zazhoginskoye i nærheden af Shunga.

Et andet stort stenbrud indeholdende Shungit har beliggenhed ved Vozhmozero, mens to mindre forekomster er rapporteret i de vulkanske klipper i Kamchatka i vulkanske klipper og ved en kulmine i Chelyabinsk hvor Shungit dannes ved forbrænding af slagger ved høje temperaturer. Sekundære forekomster er udvundet i Østrig, Indien, Den Demokratiske Republik Congo og Kasakhstan.

Hvordan bruges Shungit?

I krystal healingens verden er Shungit en slags beskyttelses sten, og anvendes ofte som talisman – for eksempel i form af vedhæng til halskæder og lignende. Den smukke og kul lignende Shungit siges at dræbe og absorbere alt, hvad der kan gøre skade på mennesker og på andre levende væsener.

Samtidig er stenen helende og kan hjælpe dig med at genoprette balancen i krop og sind, og genskabe tabte ressourcer. Derfor kan du bruge Shungit som en beskytter i det daglige, idet stenen kan skærme dig imod stressende faktorer i hverdagen – såvel på jobbet som derhjemme. Det siges, at beboerne i Shunga lever længere og sundere end mennesker i andre dele af verden, idet deres drikkevand kommer fra en nærliggende sø hvor vandet har et meget højt indhold af Shungit.

Hvis du kar lyst til selv at teste de mange godgørende og beskyttende egenskaber ved Shungit kan du i den online shop på krystalaesken.dk bestille den utrolige sten i flere varianter.