Renover dit trægulv

11 februar 2021 Maya Hindsberg

Et trægulv, som er i topform, kan være helt utrolig smukt, og kan virkelig pynte i enhver bolig, uanset om det er i en hyggelig hytte i Jylland eller i en lejlighed i midten af København. Desværre vil de fleste gulve med tiden blive slidte og deres udseende og modstandsdygtighed får en ende.

Det er der, hvor et firma, som gulvkanonen, kan hjælpe. Det er nemlig, når gulvet er slidt og trist at se på, at du skal overveje at renovere det. Det er nemlig en effektiv løsning, så du igen kan få et smukt gulv, men der er forskellige metoder du kan bruge, som afhænger af gulvets stand og dine behov.

Gulvafhøvlingen

Hvis dit gulv er rigtig slidt, så kan det tænkes, at du skal gøre brug af en gulvafhøvling. Det er den groveste behandling, som dit trægulv kan få, fordi det fjerner væsentlig flere millimeter af træets overflade, end hvis du får en gulvafslibning. Det er dog nødvendigt, hvis dit gulv er meget beskadiget, og har dybe rider, store ujævnheder eller bølgende overflader efter f.eks. en vandskade.

Der ville nogle måske kaste håndklædet i ringen, og bare skifte gulvet ud, men nogle gange kan gulvet redes, ved at blive afhøvlet, så det igen har en flot og ensartet overflade. Det eneste det kræver, er, at trægulvet har en tykkelse, som gør det muligt at fjerne de mange millimeter af træet.

Gulvafslibning

Gulvafslibning er en god mulighed, hvis skaderne og sliddet ikke er helt så gennemgribende. Det er nemlig en knap så dybdegående behandling, da der kun bliver fjernet ca. en millimeter af gulvets overflade. Derfor er det også muligt, at gøre brug af denne metode flere gange, hvis der skulle komme ridser igen, hvilket der jo gør. En gulvafslibning bliver ofte brugt, hvis overfladebehandlingen er slidt igennem, eller hvis der er små ridser efter f.eks. hundeklør eller tabte ting.