Vælg økologisk te når du køber te

16 marts 2021 Lotte Hindsberg

Her i Danmark er der mange der siger nej tak, jeg er ikke syg, hvis de bliver spurgt om de vil have en kop te. Det får en til at tro at te ikke er særlig populær, men modsat hvad mange tror, så er det ikke øl og kaffe der på verdens plan er den mest populære drik. Det er teen. Det skyldes selvfølgelig at de 2 befolkningstunge lande, Indien og Kina er tedrikkere.

Når du skal vælge te kan du vælge i mellem konventionel te og økologisk te. Hvis du vælger at købe te der ikke er økologisk, skal du være opmærksom på at der er mulighed for at der findes små mængder af sprøjtegifte i teen. Økologisk te er dyrket uden brug af sprøjtegifte mm. Det gør at det er lidt mere besværligt at dyrke og man i nogle tilfælde får et mindre udbytte. Det gør at den økologiske te koster lidt mere end den konventionelle.

Certificeret økologisk te

For at du kan være sikker på at den økologiske te du har købt i virkeligheden også er økologisk, skal du gå efter en certificeret økologisk te. For at en te kan blive certificeret vil firmaet bag gennemgå en kontrol igennem mange år. F.eks. må der ikke være brugt sprøjtegifte i en årrække, før man kan kalde teen økologisk. 

Alt afhængig af hvor du køber teen vil der være forskellige certificeringer. Det danske økomærke har en slags krav til om du som producent må bruge det røde økomærke og f.eks. englænderne har nogle andre. Om den ene er bedre end den anden kan være svært at sige og vurdere, men du kan som forbruger være sikker på, at uanset hvilke mærke der sidder på teen, er producenten godkendt til at må bruge mærket på deres emballage og teen i pakken, er at betragte som økologisk.